perjantai 4. lokakuuta 2013

Päivälippuja, pippalot ja pubikierros

Goedeavond!

Tässä sitä taas kirjoitellaan.. Olen pyrkinyt postaamaan aina viikoittain kaikki viikon tapahtumat kerralla, mutta nyt päädyin laiskan miehen(naisen) ratkaisuun, ja kerron jo tässä vaiheessa hieman viikon tapahtumista. Huomenna nimittäin olen lähdössä rakkaan erasmusporukan kanssa retkelle Haagiin ja Delftiin, joten sunnuntaina varmasti riittää jo yksin huomisesta paljon kerrottavaa! 

Joten.. Viikko on taas vierähtänyt perjantaihin asti. Täällä kyllä aika menee todella nopeaa. Maanantaina alkoi paikallisessa kauppaketjussa Kruidvatissa aikamoinen tarjousrumba: kauppaketju nimittäin myi junien päivälippuja hintaan €13,99!! (Normaali hinta €49,90). No minähän siinä heti hain 4(se oli maksimi/henkilö), kun se on joka tapauksessa halvempi kuin useimmat edestakaisin matkat. Esim. Amsterdamiin tulee halvaksi lähteä päivälipulla, koska sinne maksaa jo oneway-lippu n.18€. Tässä upeassa tarjouksessa on kuitenkin pieni juju, niitä voi käyttää vain lauantaina, sunnuntaina ja lomaviikkoina. Mutta, eiköpähän nämä nyt käytetyksi kuitenkin tule! 
Siinä ne nyt on :)


No sitten otsikon toiseen aiheeseen: eli pippaloihin. Keskiviikkona oli aika myöhään koulua(jälleen iltaluennolla opiskelemassa hollantia ahkerasti ;) ja olin aikasta väsynyt kotiin päästessäni. Luin kuitenkin Facebookista, että täällä talossa vain kerrosta ylempänä olisi tarjolla bileet. No se ei sinänsä ole mikään yllätys sillä täällä on bileet jooooka ikinen ilta. Mutta se oli uutta, että bileissä olisi oikeaa livemusiikkia. Innostuin väsymyksestä huolimatta lähtemään, ja en kyllä kadu tippaakaan! DJ oli mahtava! Venäjältä kotoisin oleva aika nuorelta vaikuttava poika soitti todella rentoa jotain Funky House/Jazz/ Disco-tyylistä musiikkia ja ai että kuinka me tanssittiin! Täytyy nyt sanoa, että parhaat kotibileet, missä olen koskaan ollut. Ihmiset vain tanssivat ja pitivät hauskaa hyvän musiikin tahdissa! Muutaman kuvankin sain kaverin ottamana illasta, joten tässä vähän jotain makua. Täytyy pahoitella kuvien laatua, ovat otettu pimeässä puhelimella Oonan pyynnöstä. 



Tämän yhden miehen bändin nimi on 21outside, jos joku kiinnostui! Ja kyllä, soitti saksofonia myös! Todella, todella taitava kaveri. 

Kun tässä nyt oikein kehumaan alettiin, niin muistin, että olen unohtanut kokonaan kirjoitella, kun kävimme illastamassa Ivan kanssa Las Rosas -nimisessä tapasravintolassa. Kävimme samaisessa ravintolassa Helin vielä täällä ollessa, ja ihastuin kyllä paikkaan todella. Ilta oli todella mukava, söimme hyvin ja nautimme hyvästä tunnelmasta. Tapakset ovat jännä tapa saada mahansa täyteen. Yleensähän sitä syödään yksi kunnon annos, mutta tämä on tälläista napostelua vain, ja yhtäkkiä huomaatkin että on massu täynnä ;) Itse söin valkosipulivasikkaa ja maalaisperunoita, todella hyvää oli! Varokaa vain, ketkä nyt olette tulossa minua tänne moikkaamaan, Las Rosas on varma nähtävyys sillä reissulla ;)



Sain huippumoiset naurut jutellessani tässä taannoin hollantilaisen luokkatoverini kanssa. Hän kertoi, että ennen kesälomille lähtöä luokalle oli kerrottu minun ja Helin tulosta vaihtojaksolle. He olivat myös saaneet kuulla meidän nimemme. No tietystikin näinä sosiaalisen median aikakausina on helppo vaan tsiigiä facebookista kuka on kuka. Helin nimellä he eivät olleet löytäneet ketään, mutta minun nimelläni sitten.. Voi herranen aika :D Minun nimelläni oli löytynyt joku pinkkitukkainen pulleva rokkarityttö monilla lävistyksillä varustettuna, ja luonnollisesti he olivat vähän kauhuissaan miettineet, että mitähän tuon kanssa ikinä voi olla yhteistä keskusteltavaa ym. Voin kuvitella ihmetyksen ajatukset kun meistä kumpikaan ei nyt sitten ollut pinkkitukkainen rokkarilikka :D eli joskus facebookkikin on väärässä ;) 

Eilen torstaina sitten meitä taas vietiin, nimittäin pubikierroksen merkeissä ah niin rakkaiden mentoreidemme toimesta. Homma toimi niin, että pienissä porukoissa kuljimme ympäri Zwollea ja kiertelimme kaikkia kivoja pubeja. Matkan varrella mentorit kertoilivat Zwollen historiasta enemmän ja vähemmän, mitään en kyllä muista niistä jutuista, mutta hauskaa oli! Muistamattomuus ei kuitenkaan liity alkoholiin, sillä olin mehulinjalla koko illan, mutta jostain syystä historia jäi vähän vähemmälle illan aikana :D Illalla kaupungilla oli jonkinlaista meininkiä, ympäri kaupunkia nimittäin ajeli hevoskaljakärryjä. Kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen mainoskikkahommeli. Hevosista en valitettavasti saanut hyvää kuvaa, kun liikkuivat niin nopeasti ja digipokkarilla ei hämärässä niin hyviä kuvia otetakaan! Alla hiukan kuvia pubikierrokselta:









Coca-cola - virkistää sinua parhaiten ;)








Tietystikkin pubikierros päättyi Het Vliegende Paardiin, kuinka ollakaan! Aika nopeasti kierroksen jälkeen lähdin kuitenkin kotiin, kun väsymys hieman painoi päälle. 

Hieman jänskättää, sillä huomisen retken lisäksi on tulossa myös muita mukavia juttuja. Vähän voin paljastaa tulevasta: siihen liittyy hollantilainen huippu-DJ, pääkaupunki ja meikäläisen  yksi tämän reissun tavoitteista! Mutta lähempänä kirjoittelen ilman muuta lisää, kun tiedän enemmän, jätetään tässä vaiheessa tämmöinen pieni kysymysmerkki/arvoitus ilmoille, kun en ole itsekään ihan varma vielä ;)

Huomisen lauantain reissusta kirjoittelen sitten todennäköisesti sunnuntaina. Tulossa varmasti mahtava reissu ja paljon kuvia! Odotan todella innolla! 


Seuraavaan kertaan jälleen!

-Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti