keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Suunnitelmien muutoksia ja lentäviä hevosia

Heipparallaa taas! Pian ollaan oltu Zwollessa kaksi viikkoa, ja aika todella menee kuin siivillä.. Meillä on ollut huiput kaksi viikkoa. Nyt kuitenkin koko syksy heittää kuperkeikan, kun ikävien henkilökohtaisten asioiden vuoksi Heli joutuu keskeyttämään vaihdon ja palaamaan Suomeen. Joten lauantaista lähtien Hollannissa seikkailen vain minä. Tässä kuitenkin nautitaan vielä viimeisistä päivistä yhdessä!

SUN-opiskelijajärjestö(Students United Netherlands tai jotain vastaavaa) todella pitää meistä opiskelijoista hyvää huolta. Viime perjantaina saimme luennon huumeista ja alkoholista. Nyt siis asiaa, mikä kaikkia varmasti kiinnostaa: Hollanti ja huumeiden käyttö. Eli ensinnäkin, kaikki huumeet ovat Hollannissa kiellettyjä. Niiden myyminen, ostaminen, kasvattaminen, hallussapito ymsyms, kaikki ovat laitonta toimintaa. Kuitenkin on olemassa pieniä ns. porsaanreikiä, joilla huumeidenkäyttöä ikäänkuin katsotaan läpi sormien. Ostaa ja hallussapitää ei saa enempää kuin 5 grammaa kerralla. Eli et saa ostaa etkä hallussapitää, mutta saat kuitenkin. Lisäksi ainoa toiminta mikä huumeiden kanssa on sallittua on niiden käyttö. Tätä perustellaan huumeidenkäyttäjän terveydellä. Jos on käynyt huonosti huumeiden kanssa, uskalletaan soittaa apua, kun kukaan ei pidätä heti kättelyssä. Pilveä saa polttaa ainoastaan kotonaan tai sille toiminnalle tarkoitetuissa Coffee Shopeissa. Mentor-opiskelijat kertoivat, että heillä oli aikeissa järjestää luento yhteen näistä coffeeshopeista, mutta ajattelivatkin, että se voisi olla liian ristiriitaista. Ehkä hieman :D


Viime lauantaina lähdimme käymään naapurikaupungissa Almeressa junalla. Almereen pääsee helposti Zwollesta 45 minuutin junassa istumisella.  Halusimme mennä käymään shoppailuparatiisi Primarkissa. Kuvassa Heli odotteleekin jo innolla, että pääsee villiintymään shoppailun ihanassa maailmassa!
Reissu oli mukava, kaikkea ihanaa tarttui mukaan, niinkuin allaolevasta kuvasta näkee! Vietimme Primarkissa kolmisen tuntia, minkä jälkeen söimme lounasta ja lähdimme kotiin. 

Lauantai-iltana ajattelimmekin yhteen ääneen, että pitäisikö lähteä vähän ulkoiluttamaan uusia ihanuuksia, mitä tuli ostettua. Zwollessa oli viime viikonloppuna stadsfestival, joten lähdimme kylälle illalla tsekkaamaan meiningin! Festivaalilava oli joen päällä, ja ihmiset pääsivät katsomaan esityksiä myös veneellä lavan eteen. Oli ihanan näköistä, kun niin moni oli tullut veneellään. Paikalla oli muutenkin paljon ihmisiä ja kaikilla tuntui olevan todella hauskaa. Niin oli myös meillä. Naisesiintyjää emme tunteneet, mutta hän lauloi hyviä kappaleita kauniilla äänellä, mikäs siinä siis kuunnellessa! Muutama(huonolaatuinen pimeällä otettu) kuva tapahtumasta: 


Kuvasin, kun porukka ihmisiä sytytti veneessään tuommoisen paperilyhtyjuttujutun palamaan, ja odottelivat sitä siinä hetken aikaa, ja päästivät sen ilmaan. Se oli todella kauniin näköistä ja se lensi vielä pitkän aikaa irti päästämisen jälkeen





Talossa, jossa asumme, on pyykinpesukoneet, jotka toimivat poleteilla. Yksi poletti maksaa 3€(minusta aika tyyris). Lähdimme yhtenä päivänä ostamaan isännöitsijätoimistolta 15 poletin pakettia. No, jotenkin hassujen sattumien kautta maksoimme vain kolmesta poletista. Ilmeisesti nainen, joka ne meille myi, ei osannut käyttä korttikonetta, ja luuli, että Heliltä oltiin jo veloitettu väärin näppäilty 32€ summa. Heli ei kuitenkaan koskaan näppäillyt pin-koodiaan laitteeseen, joten se ei koskaan veloittanut mitään. Saimme siis 12 ilmaista polettia ja minä maksoin ainoastaan kolmesta poletista. Onnea matkassa ;)

Eilen illalla meidät oltiin kutsuttu Zwollen kaupungin järjestämään tapahtumaan, jossa kerrottiin vähän kaupungista. On siis varmaan myös blogiin aika kirjoittaa VÄHÄN perusjuttuja kaupungista:  Zwolle on Overjisselin maakunnassa sijaitseva kaunis n. 120 neliökilometrin kokoinen kaupunki. Täällä asuu reilu 120 000 ihmistä joista 60 000 on opiskelijoita. Opiskelumahdollisuuksia täällä todella riittää, sillä Zwollessa on 8 joko keskiasteen tai korkeamman asteen koulutusta tarjoavaa laitosta. Opiskelijakaupunki siis. 

Illan aikana puhui myös brittiläinen koomikko(tai ainakin hullunhauska jätkä muuten) Adam Fields. Juttua lensi hyvään tahtiin. Vitsiä heitettiin muunmuassa hollantilaisten pituudesta; he ovat pitkiä, koska tämä on niin pieni maa, että ei ole muuta mahdollisuutta kuin kasvaa ylöspäin. Hän perusteli teoriaansa sillä, että amerikkalaisilla on iso maa ja paljon tilaa, ja hehän kasvavat vain leveyssuunnassa koko ajan.. Hauska mies :D 

Ilta jatkui opiskelijabaari "The Flying Horse":ssa. Saimme ilmaisia juomia koulun piikkiin.. Aika hauskaa sinänsä, Suomessa moinen ei ikinä tulisi tapahtumaan. Taas meistä pidettiin siis oikein hyvää huolta. ;) Ilta oli hauska, musiikki oli hyvää ja meininki oli vallatonta ja kirjaimellisesti katossa, sillä ihmiset tanssivat baaritiskillä.. Taas jotain, mikä ei Suomessa ole kovinkaan yleistä. Helin lähdön kunniaksi menemme myös perjantaina vielä juhlimaan, ja odotettavissa on varmasti huippubileet! 

Minä menen tänään ensimmäistä kertaa hollannin kielen kurssille. Kieli on niin haastava, että tästä luulisi tulevan aika mielenkiintoista. Alla kuva taisteluvälineistä, hihhei ;)

Noin nurinkurista tämän kielen opiskelu varmaan tulee olemaan, mutta otan sen mielenkiintoisena haasteena. 

Nyt tunnille mars, eli seuraavaan kertaan! 

-Oona


2 kommenttia:

  1. I read your blog with the help of google translate:P It's nice to see that you and Heli have fun in Holland, even tho its heli's last few days here.

    -Marloes

    VastaaPoista
  2. We are having a very good time! everyone's so nice and all :) It's good that you're able to use the translator :)

    VastaaPoista