sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pienen pieni suklaapuoti ja sunnuntaifiilikset

Hellurei! 

Eilen lähdimme käymään Hattemissa, joka on pienen pieni kylä lähellä Zwollea. Kuulin vinkkiä kaupungista hollantilaiselta opettajalta, muuten en kai olisi ikinä kuullutkaan koko paikasta. Lähdimme pyörillä puolilta päivin ajelemaan. Reitin varrella oli todella kauniita maalaismaisemia, vaikka itse enemmän kaupunki-ihminen olenkin. Pyörätiet ovat todellakin vähän toista luokkaa kuin Suomessa ja tälläkin tavoin pyöräily on paljon miellyttävämpää. 

 Hattemin ja Zwollen välissä kulkee joki, jonka ylittääksemme meidän täytyi mennä lautalla toiselle puolelle jokea.. Lautta kulkee joka päivä klo 10-18 aina silloin kun ihmisiä yli on menossa suuntaan tai toiseen. Eli ei muutakuin pyörät lautan kyytiin ja menoksi! Matka kesti siis noin viisi minuuttia, että mistään hurjasta megabileristeilystä ei ole kyse :D 



Ilma näyttää kuvissa aika kurjalta, mutta todellisuudessa oli aika lämmin ja paikoin jopa aurinkoinen sää. Eikä satanutkaan koko päivänä, vaikka jo hieman ilmastoon tottuneena olin aivan satavarma, että alkaa jossain vaiheessa sataa. No, tällä kertaa oli sateenvarjo turhaan mukana :)

Päästyämme itse asiaan, eli Hattemiin menimme turisteina ensimmäisenä turisti-infopisteelle. Sanoin ennenkuin astuimme rakennukseen sisään, että varmasti ei kukaan puhu englantia täällä, ja näin olikin. Huonosti osasi nainen meille selittää, mistä löydämme mitäkin.. Selvisimme kuitenkin käsien huitomisella ja vähäisellä englannilla ja paljolla hollannin kielellä. 

Syy, miksi oikeastaan kiinnostuin koko pikkukaupungista, oli suklaa. No mikäpä muukaan ;) Sain kuulla ennen retkeä, että Hattemista saa kuuluisaa hollantilaista suklaata. Menimme siis käymään täällä Bonbon Atelierissa vähän katselemassa meininkiä, ihastelemassa upeita suklaataideteoksia ja tietenkin ostamassa suklaata.. VAROITUS: Seuraavat kuvat saattavat aiheuttaa äärimmäistä makeanhimoa!


Suklaalla maalattu taulu..




Sitä suklaan määrää, voi taivas! Yritäppäs sieltä valita muutama pikku karkki maistiaisiksi.. Suklaita sai ostaa irttarityyliin tai valmiiksi pakattuna. Oli vähän astetta kalliimpi kilohinta: 39,00€. Että turhaapas karkkiveroista valitatte, ei se oo vielä mitään tuohon hintaan verrattuna. Suklaapuoti oli aivan mahtava paikka. Tuoksu oli aivan uskomattoman ihana, kun nyt varmaan kuvitella saatatte. 
Pitihän sitä nyt sitten suklaata ostaa.. Oli kyllä ihan yhtä hyviä miltä näyttääki :P



Suklaapuodin jälkeen menimme käymään leipomomuseossa. Seuraavaksi vähän kuvia sieltäkin: 


Museon yhteydessä oli kiva pieni kahvila, jossa kävimme hörppäämässä kupposet, minä tietenkään en EDELLEENKÄÄN juo kahvia, mutta eiköhän pepsi aja samaisen asian ;) 


Kahvilasta suuntasimme sitten seuraavaan kohteeseen, nimittäin Hattemissa oli toimiva tuulimylly jota pyöritti kaksi vanhaa hollantilaista miestä joista toisella oli puukengät jalassa! (oh kuinka perihollantilaista :D ) Kuvia myllystä: 


Tässä oikein perihollantilainen maisema, jyrkkiä kattoja ja joki. Ai kuinka kaunista <3

Vois ehkä olla kattorempan paikka? ;)

Tuulimyllyltä lähdimmekin kohti kotia. Kotimatkalla piti kuitenkin vähän harrastaa jotain laitonta. Lautalle mennessä matkan varrella oli nimittäin maissipelto, josta sitten päätimme ottaa omat maissit. Eli tässä lähitulevaisuudessa saan itse kokata itselleni itsevarastettua maissia, ai nauttianauttia! <3 ja varmasti maistuu vielä paremmalta, kun on omin käsin pöllinyt ;) Vielä kuva Petrasta maissivarkaissa..


Illalla päätimme lähteä Ivan kanssa vielä ulos.. Toisessa opiskelijakerrostalossa Harm Smeengekadella oli pippalot. Bileet olivat tooodella hauskat, ihmisiä oli paljon ja kaikilla oli tosi mukavaa yhdessä. Ja mitä olisivatkaan kunnon bileet ilman vartijoita ja monta varoitusta :D Ilmeisesti ketään ei häädetty, eli siinäkin mielessä onnistunut ilta :)

Juuri tajusin tuossa, että olen ollut täällä melkein kuukauden päivät. Aika on mennyt erittäin nopeaa ja iskikin eräänlainen ahdistus siitä, että aika tosiaan menee nopeaa. Eipä aikaakaan kun tämäkin ihana aika, mitä täällä olen saanut viettää, tulee päätökseen. Mutta vielä on paljon aikaa nauttia tästä maasta, ihmisistä, bileistä, opiskelusta, kansainvälisyydestä ja ylipäätään tästä mahtavasta kokemuksesta. Tämä reissu on jo nyt tehnyt todella syvän vaikutuksen minuun.. Jos sydämessä on pysyvä vaikutus tästä reissusta, niin on myös iholla. Päätin nimittäin ottaa tämän reissun kunniaksi tatuoinnin muistuttamaan ikuisesti tästä mahtavasta kokemuksesta. Tässä kuva:

Kuvassa tatuointi on aivan tuore. Tatuointi onnistui paremmin kuin osasin ikinä kuvitellakaan ja siinä se nyt sitten möllöttää lopun elämää :) Ihanaa!

Koulussa menee hyvin. Olen viimein alkanut päästä todella kiinni siitä, mitä pitää tehdä ja olemme saaneet koulujuttuja ryhmän kanssa jo hyvään alkuunkin. Minulla on ihanat opiskelukaverit ja on mukava tehdä heidän kanssaan töitä. Opiskelen hollannin kielen 2 alkeiskurssia, mutta vain toisen kokeeseen pystyn osallistumaan, toisen opiskelen vain huvin vuoksi. 

Harjoittelusta en oikeastaan tiedä vielä edes sitä, mihin paikkaan menen, eli asia on vielä vähän työn alla. Itse en harjoittelupaikkaa etsi, vaan opettajat täällä yrittävät saada minulle jostain harjoittelupaikan.  Toivotaan nyt kuitenkin, että pian tulisi jotain tietoa, niin saisi vähän totutella ajatukseen ennenkuin pitää itse harjoitteluun mennä. Mutta asiat selkenevät aikanaan! 

Loppuun vielä vähän rentoa sunnuntaimusiikkia! (tai sanoista päätellen ehkä perjantailauantaimusiikkia mutta eniveis!) 



Seuraavaan kertaan!

-Oona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti