lauantai 28. tammikuuta 2017

Johan nyt oli markkinat!

Moikkuli! 

Tänään päätin lähteä herättelemään tinkimistaitojani Chatuchakin jättimäisille viikonloppumarkkinoille. Täällä Thaimaassahan on tapana tinkiä, ja millään tavaralla ei ole mitään pysyvää hintaa markkinaoloissa. (** INSERT "SULLON VARMAAN TAVARALLE JOKU HINTA -meme here**)  Luin Chatuchakista jo Suomessa, ja ajattelin että olis kiva päästä käymään ja tarkemmin katsellessani ja kysellessäni huomasin etten asukaan niin kovin kaukana niistä, joten oli hyvä vain ottaa ja lähteä. 

Tiedossa oli, että kyseessä on suuremman luokan markkinat, mutta ei sitä oikeasti tajua ennenkuin sinne menee paikan päälle.. Loputtomat käytävät, joissa kojuja, joista löytyy turistikrääsän lisäksi melkeinpä kaikkea mitä vain saattaa keksiä. Nämä eivät ole kuitenkaan pelkästään turistien suosimat karkelot, vaan mukaan mahtuu myös paljon paikallisia. Hyvää, paikallista ruokaa ja markkinatunnelmaa. Täytyy kyllä melkein sanoa, että ahtaanpaikankammoinen, älä missään nimessä vaivaudu, saat kohtauksen. 

Heräsin aamulla jo aikaisin, koska ajattelin että on parempi mennä ennen kuin aurinko alkaa porottaa liikaa. Otin taksin suoraan markkinoille, se kun sattuu olemaan ihan toisissa hintaluokissa täällä kuin Suomessa. Matka tuli maksamaan ehkä jotain nelisen euroa.  
Tyyliin silmät ristissä ja suoraan sängystä VAMOS!


Kiertelin ympäri ämpäri JJ:tä(rakkaalla lapsella on monta nimeä) sellainen nelisen tuntia, olisi siellä viihtynyt kauemminkin mutta alkoi kyllä vähän heikottaa. Puhelimen askelmittari sanoi, että tuli sellainen käveltyä sellainen 8 km pelkästään siellä markkinoilla! Pitää lähteä uudestaan joku toinen viikonloppu, kun on vähän enemmän tottunut tähän ilmastoon. 

Ilmastosta ja auringosta  tällainen hauska offtopic. Oon toistaiseksi muistanut olla ihan nätisti ton auringon kanssa, vaikka haluaisinkin niin sanotusti antautua sille. 😀 Kyllä mä täällä kauniin ruskeiden ihmisten keskellä oonkin todellinen länsimainen valkonaama eli farang. No anyways, hauska oli, kun oltiin hakemassa niitä tarpeellisia juttuja paikallisesta supermarketista silloin ekana päivänä näiden paikallisten kanssa, niin nehän tietty tarjos mulle suihkusaippuaa joka oli ihoa vaalentavaa.. Katoin hetken niitä, ja mietin onks ne tosissaan. No vissiin ne ihan oli, niin mä sitten vain kohteliaasti kieltäydyin sanomalla että oon ihan liian vaalee tälläkin hetkellä jo, eikä musta oo kohta enää mitään jäljellä jos tästä lähetään vaalentamaan ihoa vielä. Ei siinä, löytyi ihan normaaliakin saippuaa onneksi. ✌

Chatuchakista nappasin taas taksin ja lähdin siitä vielä erään ostoskeskuksen kautta kotiin, sillä pari yötä huoneeni kovassa sängyssä alkaa jo tuntua hyvin selässä ja oli pakko lähtee ostamaan petaria. Taksikuski kysyi sitten matkalla, että mennäänkö highwayn kautta, ja enhän mä nyt siinä tajunnut mitä se siinä tarkoitti, mutta siis menimme normaalien teiden yläpuolella olevaa eli kirjaimellisesti highwayta pitkin, jossa ei ollut ruuhkaa mutta siitä pitää maksaa tiemaksuja jonkin verran.. Eli, jos on kiire, niin highway ja jos ei oo niin normitietä. Ostoskeskusreissun ja petarin spottaamisen jälkeen lähdin taksilla vielä kotomatkalle.. A day well spent! 👌
Tässä kuvassa näkyy hyvin normitie ja highway, vaikka tarkoitus olikin kyl kuvata tota kukkaa 😁

Mutta niin, nyt seuraavaksi seuraa sitten vähän kuvia selityksineen tuolta markkinahulinasta, vaikka totuushan on että tuo pitää itse nähdä että sen tajuaa.. 
Tällaisia käytäviä oli siis koko mesta täynnä. Ja vielä haluan korostaa sitä että niitä oli ihan LOPUTTOMASTI

Näyttääks tutulta kaikki sisustusihmiset, myös siis minä omistan tollaset 😆

Otin kuvan näistä kukista, vaikka pakko nyt olla rehellinen ja kertoo et nää oli feikkejä 😟

Pientä throwbäkkiä, näitä on ollu jo silloin kun oon viimeks käyny tääl eli joku 8 vuotta sitten. Tulee jotenkin ihana fiilis aina kun näkee jotain sellasta vanhaa ja tuttua, feels like home 😊 (Käsin kaiverrettuja saippuoita ovat siis)

Kauheen kävelyurakan päätteeksi oli pakko käväistä jalkojen thaihieronnassa, 30 min 150 tbh eli about 2,5€..  Ton jälkeen mietin, että pakko vissiin käydä vähän useemmin hierojalla, koska olin ihan jumissa. 

Löysin paikallisen LUSHin 😉

En oikeen tiiä mitä sanoisin tähän muutaku #finnishpallonaama

Mites, tuntuuko musta vaan vai onks tää kuvio jotenkin tuttu? 

Muutama norsu usko jo!

Lisää kylpypommeja ja saippuoita, olispa amme...😍

Myynnissä oli myöskin kaikenlaista käsityötä, thaisilkkiä jne jne. IHANAN VÄRIKÄSTÄ 💜
Tää voi siis vaikuttaa siltä että stalkkasin tota samaa pariskuntaa mutta ne oli mun kameran tiellä eli oma vika. 


Ihan koko alue ei siis ollut sisätiloissa, vaan välissä mutkitteli tollaisia teitä, joiden  varsilla oli sitten ruokapaikkoja. Ihaninta Thaimaassa on just se, että ihan yhtäkkiä randomisti tien varresta saa foodia, ei pelkästään näillä markkinoilla vaan ylipäätään 😍😍


Nojoo, siinä oli vähän markkinatunnelmaa.. Huomiselle sunnuntaille en ole suunnitellut yhtään mitään, lenkillä tosin voisi käydä ja katsastaa päivänvalossa hoodeja lisää. 


Täällä kaikki hyvin! 


TOODALOOOO! 😙






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti