keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Ja taas mennään...

NO SIIS TERVEPPÄ TERVE! 

Näin se nyt on nähtävä, että Oonuska on lähdössä taas vaihtoon. Paikaksi tällä kertaa valikoitui hiukan kaukaisempi kohde eli Thaimaa. Lähtö on alle viikon päästä, ja kaikki on vähintäänkin tekemättä vielä. Blogi on viimeisestä kokenut faceliftin ja nimenmuutoksen, ja tätä pitäisi nyt sitten alkaa taas aktiivisesti päivitellä matkan varrelta. Kirjoitan tätä blogia itseäni varten, mutta koska uteliaitakin löytyy, tämä on nyt sitten kaikkien luettavissa. Edelliset tekstit 2013-2014 vuosilta liittyvät edelliseen ulkomaanvaihtooni Hollannissa, niitäkin voi lukea mikäli kiinnostusta löytyy 😊 

Täytyy nyt vähän kertoa tästä prosessista. En voi kyllä mitenkään päin sanoa, että tää olis ollut helppoa. Ensinnäkin kun lähdetään kauemmas kuin Eurooppaan, vaikeutuu mm.kaikki. Eurooppaan todella voi vain lähteä mutta kaukomaille lähdöstä tuntuu tulleen jotenkin ekstra-monimutkaista, kun yhden asian sai hoidettua, tuli uusi mutka matkaan. Vaihdoin siis Vamkiin opiskelemaan hoitotyötä n.vuosi sitten, jolloin hain heti vaihtoon. (Vahvistuksen lähdöstä sain n. 11kk myöhemmin.) Hakupapereiden postituksen jälkeen kaikki onkin ollut yhtä kurssien kanssa sähläämistä ja niiden suorittamista ennen kaikkea, harjoitteluiden ajankohtien välmäämistä, stressiä, vitutusta jne. Jossain vaiheessa aloin jo miettiä, haluanko tätä todella.  Mutta minkäs teet, kun intohimona on matkustus? Jos haluaa jotain tarpeeksi, tekee ihan mitä tahansa sen asian eteen ja että se onnistuis.

Nyt kuitenkin kaikki suurimmat asiat on hoidettu alta pois, passit, viisumit ja lentoliput tanassa, rokotukset kärsitty, majoitus kohteessa tietääkseni ok ja siellä jo intopiukeena odotetaan meikäläistä saapuvaksi(ja VAMKissa lähteväksi 😂), On kuitenkin niin paljon vielä asioita, jotka pitää hoitaa: pakkaaminen suurin näistä maanvaivoista tietysti. 

Rokotuksista sen verran, että koska kohteena on niin sanotusti kaupunkikohde, rokotteet eivät olleet mitenkään täysin pakollisia. Otin kuitenkin kaikki mahdollisesti tarvittavat rokotukset, eli koulun puolesta sain Hepatiitti B-rokotussarjan, poliorokotteen, kausi-influenssarokotteen ja jäykkäkouristusrokotteen tehosteen,  Japanin aivokuumetta vastaan otin Ixiaro-rokotteen ja lavantautia vastaan tuli otettua Vivotif-kuuri. Malaria-kuurit ostan vasta paikan päältä, jos tulee tarvetta(eli lähden esim. malaria-alueelle patikoimaan tms) Mikään näistä rokotteista ei kuitenkaan ole mikään absoluuttinen suoja mitään vastaan, joten maalaisjärki esimerkiksi hyttysiltä suojauduttaessa on suotavaa. Nyt, kun Thaimaassa on ollut tulvia, on hyvä että olen ottanut ekstra suojausta, sillä kaikki tällaiset maanmullistukset ovat omiaan lisäämään tautien leviämistä. Itse en kylläkään varsinaiselle tulva-alueelle ole menossa. 

Ja tosiaan, tarkoitus on suorittaa kaksi 6 viikon harjoittelua, sisätautien sekä gerontologian harjoittelut. Tällä hetkellä itsellä ei ole hajuakaan siitä, mihin olen menossa harjoitteluun, mutta tottapa se selvinnee paikan päällä. Vaikka ei koulua ole tarkoitus vaihdon aikana käydäkään, vastaanottava yliopisto on nimeltään Rangsit University. Maantieteellisesti se sijaitsee aika lähellä pääkaupunki Bangkokia, Pathum Thanin kunnassa/kaupungissa. 



Lento nousee Helsinki-Vantaalta sitten 25.1.2017. Kyllä tässä alkaa jo pienesti puntti tutista, mutta olen myös innokas, koska nyt kaikki se paska,  mitä olen kestänyt, tulee vihdoin antamaan jotain takaisin. Odotan innolla uusia kokemuksia, kavereita, lämpöä ja kaikkea muuta mitä reissu mukanaan tuo. 

Ei muuta voi tähän sanoa, kuin että MY BODY IS READY!! 💋



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti